[صفحه اصلی ]   [ English ]
آموزش::
پژوهش::
دانشجویی::
کانون دانش‌آموختگان و اساتید::
::

دریافت اطلاعات پایگاه
..
ارزیابی شما از سایت دانشکده مهندسی عمران ؟
عالی

نشانی عناوین مطالب وبگاه

درباره RSS

..
دفتر امور انتقال فناوری و ...
مرکز کارآفرینی دانشگاه
کانال رسمی دانشکده عمران
نقشه دانشکده مهندسی عمران
..
:: برگزاری دفاعیه دکتری مهندس مهرزاد شجاعی نصیرآبادی ::
 | تاریخ ارسال: 1399/6/5 |
مهندس مهرزاد شجاعی نصیرآبادی دانشجوی دوره دکتری این دانشکده رشته مهندسی عمران گرایش ژئوتکنیک، 5 شهریورماه سال 99 از رساله خود تحت عنوان «بررسی رفتار مهار صفحه‏‌ای باز شونده» در محل سالن کنفرانس دکتر عباس‌نیا با راهنمایی دکتر محسن صابرماهانی دفاع نمود.
چکیده این رساله به شرح زیر می‌باشد:
در این مطالعه، یک مهار صفحه‏‌ای نوین موسوم به "مهار صفحه‏‌ای باز شونده" معرفی شده است که در حین بیرون کشیدگی، سطح باربر آن افزایش می‌‏یابد. در مطالعه‏‌ی آزمایشگاهی حاضر، تاثیر پارامتر نسبت عمق (عمق قرارگیری مهار به عرض آن)، عرض مهار (120، 150، 180 و 250 میلی‏متر)، آزاد بودن یا با پوشش (pavement) بودن سطح خاک و تغییر در پیکربندی مهارهای باز شونده با بیش از یک جفت پره بر ظرفیت بیرون کشیدگی مهار و تغییر مکان آن در آزمایش بیرون کشیدگی بررسی شده است.
به منظور مطالعه‌ی تغییر شکل خاک اطراف مهار در لحظه‌‏ی حداکثر شدن نیروی بیرون کشیدگی از تکنیک پردازش تصویر به روش PIV استفاده شده است و مطابق با مشاهدات حاصل از تحلیل‏‌های PIV، دو سطح گسیختگی متفاوت و دو رابطه برای تخمین ظرفیت بیرون کشیدگی مهارهای سطحی و عمیق ارائه شده است. همچنین ظرفیت بیرون کشیدگی مهار پیشنهادی با استفاده از تئوری‏‌های رایج محاسبه شده و با مقادیر آزمایشگاهی مقایسه گردیده است.
نتایج نشان داد که افزایش نسبت عمق، سبب افزایش قابل توجه ظرفیت بیرون کشیدگی (Pu) می‌‏شود اما تاثیر آن بر تغییر مکان مهار در لحظه‏‌ی حداکثر نیرو (du) ناچیز است. افزایش عرض مهار نیز Pu و du را افزایش می‏‌دهد اما سبب کاهش پارامتر بدون بعد نیرو (ضریب شکست، Nq) می‌‏شود. نتایج پردازش تصویر نشان داد که در مهارهای سطحی، سطح گسیختگی به شکل منحنی است و سطح آزاد خاک را قطع می‏‌کند؛ در حالی که در مهارهای عمیق ناحیه‏‌ی گسیختگی شبیه به یک منشور ناقص درون خاک است.
 به علاوه، افزایش تعداد جفت پره‏‌ها با فاصله‌‏ی قائم 1/5 برابر عرض مهار، سبب کاهش قابل توجه ضریب بازدهی می‏‌شود. در صورت تمایل به افزایش ضریب بازدهی، حداقل فاصله‏‌ی قائم بین جفت پره‌ها باید 3/5 برابر عرض مهار باشد. همچنین در مهارهای با دو جفت پره به عرض‏‌های متفاوت، مهاری بزرگترین ظرفیت بیرون کشیدگی را تامین می‏‌کند که در آن جفت پره‏‌ی با عرض بزرگ‏تر در عمق بیش‏تری قرار گرفته است.
واژه‌های کلیدی: مهار صفحه‏‌ای باز شونده،جعبه‏‌ی کرنش مسطح،  نسبت عمق، ظرفیت بیرون کشیدگی، تکنیک پردازش تصویر
رایانامه جهت ارتباط با دانشجوی فوق: me_shojaeecivileng.iust.ac.ir
دفعات مشاهده: 2184 بار   |   دفعات چاپ: 249 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA